• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Tractarea unui autovehicul pe drumurile naționale

Tractarea unui autovehicul pe drumurile naționale

Chiar dacă mulți șoferi au uitat acest aspect, tractarea unui autovehicul pe drumurile naționale este reglementată prin lege. Mai mult, legea prevede ca în cazul în care rămâi în pană cu mașina sau nu mai poți duce mai departe remorca, ești obligat să evacuezi cât mai rapid zona carosabilă. Iată deci că trebuie să fii mereu pregătit și pentru astfel de situații. Mai trebuie să știți că tot legea prevede ca pe timp de noapte să semnalizați autovehiculul în față și spate, chiar dacă aveți sistemul de iluminare defect la mașina ce necesită tractare.

Dacă nu puteți scoate mașina de pe carosabil și nici nu o puteți duce lângă bordura, sunteți obligați ca pe lângă sistemele de iluminare de avarie să aveți postat în față și în spatele mașinii triunghiuri reflectorizante. Acestea trebuiesc poziționate la o distanță de cel puțin 30 de metri. Dacă luminile de avarie nu funcționează atunci ar trebui să aveți la îndemână o lanternă portabilă cu lumina intermitentă de culoare galbenă ce trebuie așezată în spatele autovehiculului.

Tot codul rutier prevede deasemenea cum și cine poate asigura tractarea autovehiculelor ramase în pană. Astfel trebuie știut că doar firmele specializate în tractare auto pot remorca alte autovehicule cu masa mai mare decât cea proprie, în rest acest lucru este interzis. Remorcarea se poate face cu ajutorul unei bare rigide metalice ce nu va depăși patru metri, iar în cazul în care sistemul de direcție și frânare sunt intacte, se poate folosi și o legătură flexibilă, dar aceasta trebuie să fie omologată și nu trebuie să depășească 3 – 5 metri. Indiferent de sistemul folosit la tractare, acesta va fi cuplat la elementele constructive special create pentru acest scop de către constructorul autovehiculelor.

Vă recomandăm să țineți cont de aceste recomandări și de prevederile legale! Drumuri bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.