• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Permisul Internațional de Conducere

Permisul Internațional de Conducere

Pentru a conduce un automobil în SUA, fără grijă și în condiții de deplină legalitate, vă recomandăm ca, înainte de a pleca din România, să obțineți Permisul Internațional de Conducere (International Driving Permit).
Permisul Internațional de Conducere, care este recunoscut și acceptat și de către companiile de rent-a-car din SUA, este eliberat în România, pentru cetățenii români sau rezidenți, în baza permisului național românesc valabil, și este un document recunoscut internațional.
Detalii despre cum puteți obține un Permis Internațional de Conducere în România, pentru călătoriile în Statele Unite ale Americii, puteți afla contactând sucursalele ACR .
În cazul în care călătoriți în Statele Unite ale Americii și doriți să închiriați o mașină, companiile de rent a car americane vă vor solicita un Permis Internațional de Conducere (International Driving Permit), ca document necesar închirierii, alături de permisul românesc de conducere. Permisul International de Conducere vă va fi solicitat de poliția rutieră și dacă veți conduce în SUA orice autovehicul înmatriculat în această țară.
De reținut este faptul ca Permisul Internațional de Conducere este valabil 1 an cu condiția ca permisul național românesc să fie valabil pentru cel puțin aceeași perioadă, iar la solicitarea organelor de poliție, permisul international se va prezenta doar împreună cu permisul național.

Sursa: http://www.acr.ro/cum-puteti-conduce-in-sua-cu-permis-romanesc-de-conducere.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.