• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Patru elemente importante în tractare

Patru elemente importante în tractare

Înainte de a începe tractarea este bine de știut capacitatea de tractare a vehiculului. Tractarea unei greutăți foarte mari poate cauza o serie de probleme indiferent cât de mare și puternic este motorul. Primul lucru care trebuie făcut este citirea manualului vehiculului, care trebuie să dea anumite specificații cu privire la greutatea ce poate fi tractată.

Cunoscând cât de mult poate tracta mașina va determina ca vehiculul să rămână în siguranță și de asemenea vă ajută la o tractare sigură. Odată ce știi cât de mult poate tracta mașina și cum se plasează mașina ce trebuie tractată procesul de tractare va fi simplu.

Distribuția exactă a greutății.

Este întotdeauna bine să se înceapă încărcarea mașinii cu obiectele grele mai întâi, asigurarea acestora pentru a nu se mișca în timpul tractării. Pachetele mici trebuie să urmărească și să umple spațiile dintre obiectele mari. Centrul de greutate trebuie să fie scăzut și 60% din greutate trebuie să fie în față. De asemenea trebuie echilibrate cele două părți ale mașinii pentru a reduce șansele de răsturnare.

Verificarea oglinzilor

Dacă sunteți la volanul unui camion mare sau a oricărui vehicul fără o vizualizare buna în oglinzi, trebuie să înțelegeți importanța poziționării oglinzilor. Fără abilitatea de a vedea mașinile din spate deplasarea poate deveni periculoasă.

Oglinzile laterale sunt de obicei de doua tipuri: cele normale și cele cu câmp vizual extins. Oglinzile normale sunt asemănătoare celor care se găsesc la orice mașină sau camion. Oglinzile cu câmp vizual extins permit șoferilor să vadă ambele părți laterale și traficul apropiat. Acestea sunt de obicei mai mari și mai înalte decât cele normale și sunt necesare dacă tractați un vehicul ce vă blochează ambele laterale.

Iluminarea drumului

Atunci când conduceți noaptea este cunoscut că aveți nevoie de toate luminile funcționale. Un far ars sau lumina de frâna arsă poate pune ceilalți participanți la trafic în dificultate, și poliția poate să vă amendeze.

Este important să aveți luminile în stare perfectă de funcționare și la tractare și la vehiculul tractat. Legile în multe state pot cere ca un vehicul tractat, chiar dacă este mașină, barcă sau altceva să aibă farurile funcționale, frânele, luminile din spate și avariile. Toate aceste lumini trebuie să se sincronizeze cu cele ale vehiculului care realizează tractarea, astfel încât în momentul în care vehiculul care realizează tractarea frânează să se aprindă luminile de frâna de la vehiculul tractat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.