• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Manualul mecanicului auto

Manualul mecanicului auto

Într-o zi, la o banală căutare pe net găsesc această carte, care sincer mi-a stârnit interesul datorită coperții.  Cartea cu pricina este  Manualul mecanicului auto apărută în anul 1966 la Editura Didactică și Pedagogică, scrisă de Gh. Frațilă, N. Chimu, E. Negruș, probabil niște specialiști auto la acea vreme.

Nu am găsit o variantă în format electronic a cărții, ar fi fost interesant de lecturat, ci doar în format print, pe care dacă vrei să o cumperi o găsești la vânzare cu prețuri de la 40 de lei până pe la 300 lei pe unele website-uri.

Tot în anul 1966, ca urmare a noilor realități politice și schimbarea denumirii țării în Republica Socialistă România, a fost pusă în circulație o nouă emisiune monetară, de care cei trecuți de o anumită vârstă își aduc aminte.

 Vă spuneam la început că datorită coperții mi-a atras atenția această carte, deoarece pe copertă este prezentată o Lada 1500, cred.  Se observă și în fundalul fotografiei de copertă câteva din cele mai elementare scule folosite de un mecanic în acea vreme: patentul, șurubelnița, cheia fixă și cricul, care este specific mașinilor Lada și în prezent.

Primul model de Dacia a apărut puțin mai târziu… deci trebuia să fie o mașină de producție rusească pe copertă, că doar eram Republica Socialistă România.

Oricum unul dintre sfaturile de la acea vreme era:

”Un conducător auto responsabil trebuie să cunoască principalele elemente de mecanică …”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.