• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Cum au apărut tractările auto!

Cum au apărut tractările auto!

Tractările auto fac parte din viața șoferilor, iar fiecare participant la trafic trebuie să se asigure că primește cel mai bun ajutor.

Serviciile de tractări auto există în lume de peste 100 de ani. Astfel, șoferii au avut mereu la îndemână un ajutor atunci când au dat de necaz pe șosele și autostrăzi. Cu toate acestea, puțini știu cu adevarat istoria tractărilor auto, fiind vorba de o meserie veche de când industria. Aceasta a apărut în America și s-a extins apoi treptat pe tot globul.
Unde a apărut prima tractare auto?
În perioada Primului Război Mondial, mai exact în 1916, în Statele Unite ale Americii, a luat naștere primul serviciu de tractări auto din lume, după ce o mașină a căzut într-un râu și a rămas blocată în acesta. Atunci, Ernest Holmes Sr., un mecanic auto iscusit care își desfășura activitatea într-un garaj din Chattabooga, Tennessee, a trebuit să scoată mașina căzuta. Inițial, el s-a folosit de câteva blocuri de piatră aflate în zonă, alături de ajutorul fizic a șase bărbați cu forță. Chiar dacă a reușit să ducă la bun sfârșit acest incident, el a înțeles că este nevoie de o mașină specială care să facă acest lucru și a inventat prima mașină de tractat, menită în primul rând să ușureze transportul altor vehicule. Treptat, această industrie s-a dezvoltat și ea s-a extins în toată lumea. Mai mult de atât, mașinile s-au diversificat, devenind din ce în ce mai puternice. Nu în ultimul rând, în același timp, legislația aferentă a apărut și ea, existând anumite legi prin care sunt reglementate aceste servicii.

De asemenea, în Chattanooga, orașul în care a apărut prima firmă de tractări auto, a fost înființat și Muzeu International al Utilajelor de Tractat Auto care cuprinde sute de mașini de tractare restaurate, alături de echipamente, utilaje și unelte conexe. Nu în ultimul rând, pasionații au la dispoziție și o gamă impresionantă de fotografii istorice privind industria tractărilor auto, chiar și imagini cu Ernest Holmes Sr. și primul camion de tractat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.