• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Înlocuire sau reparație?

Înlocuire sau reparație?

Prima întrebare pe care și-o pun majoritatea proprietarilor de autovehicule în momentul în care se confruntă cu un parbriz fisurat sau ciobit este dacă acesta ar trebui reparat sau înlocuit. Există păreri pro și contra despre ambele variante, iar uneori înlocuirea este singura opțiune posibilă. De exemplu:

– dacă parbrizul a suferit o fisură sau o ciobitură foarte mare (de peste 5 cm), cel mai probabil trebuie înlocuit

– înlocuirea este obligatorie dacă se află pe partea de parbriz a șoferului

– majoritatea tehnicienilor experimentați în reparația/înlocuirea parbrizelor recomandă înlocuirea parbrizului în cazul crăpăturilor de-a lungul marginilor parbrizului. Asta deoarece acest tip de defect tinde să se extindă foarte repede și este foarte dificil de oprit.

Primul lucru pe care trebuie să îl afli este dacă parbrizul poate fi sau nu reparat și, deoarece fiecare caz este diferit de altul, cel mai bine este să aflați părerea unui profesionist în domeniu pentru a fi siguri.

Nu uita că parbrizul este o componentă foarte importantă a unu vehicul, iar înlocuirea sa de mântuială îți poate pune viața, atât a ta cât și a celorlalți pasageri, în pericol.

– un montaj de calitate al parbrizului te poate proteja atât pe tine cât și pasagerii din mașină pentru a nu fi aruncați afară din mașină în cazul unui accident

– împiedică de la prăbușire plafonul mașinii în cazul unui accident

– dacă parbrizul sare din locul său sau dacă se sparge complet în timpul unui accident, orice airbag care se declanșează va fi practic inutil

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.