• Tel: 0744 912742 sau 0742 713314
  • L- S: 8,00 - 17,00

Și daunele cine le plătește?

Și daunele cine le plătește?

Mulți oameni cred că atâta timp cât atașează un cârlig și o coardă între doua mașini, pot tracta pe oricine se află în impas cu mașina. Cu toate că orice mașina poate să tragă după ea orice nu-i depășește propria greutate, tractarea auto trebuie făcută cu precauție pentru că în trafic se află și alte mașini și oameni ce pot fi puși în pericol.

Firmele de tractări auto vă pot ajuta să realizați remorcarea sau tractarea și să evitați câteva greșeli. În plus, scopul este să aveți parte de drumuri sigure, cu șoferi bine educați și necrispați la volan.

Capacitatea de remorcare este diferită de la un vehicul la altul, în funcție de greutatea sa. Când un vehicul este echipat corespunzător cu un cârlig de tractare, greutatea maximă pe care o puteți trage este exact greutatea vehiculului dumneavoastră, fără a provoca daune nejustificate transmisiei, motorului, caroseriei sau sistemelor de răcire. Capacitatea de remorcare a unui vehicul depinde și de motorul cu care este echipat. De obicei, cifrele exacte pot fi găsite pe site-ul producătorului sau în manualul mașinii.

Să presupunem că aveți o mașină puternică, un motor cu mulți cai putere, cârlige și tot ce este nevoie pentru a tracta pe cineva aflat în impas. Totuși, de ce acest lucru nu este încurajat? Ce rău se poate întâmpla mai ales dacă luați toate măsurile de precauție?

Ei bine, tractarea poate avea loc și este posibil să nu se întâmple nimic, la fel cum este posibil să aveți parte de lucruri neplăcute. Puțină neatenție din partea unui șofer sau chiar din partea dumneavoastră ar putea compromite întregul proces.

Și daunele cine le plătește? Vă asumați niște riscuri costisitoare care pot fi evitate dacă apelați la o companie specializată în asistență rutieră și tractări auto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.